Ons verhaal

Ik ben Wilco, geboren in Zeeland maar al sinds mijn 12e levensjaar te vinden in Brugge. Na het afronden van mijn kunsthumaniora begon ik te werken in de koffiesector. Hier bouwde ik heel wat jaren werkervaring op in een drukke koffieketen, waar ik al snel op botste tegen een heel beperkt  aanbod aan kennis. Compleet in de ban van het product waar ik elke ochtend zoveel gezichten mee deed lachen verdiepte ik me via allerhande boeken en studies in koffie en wat het te bieden had. 

Al snel kwam ik uit bij het brandproces en een zaadje werd geplant. Met de eerste centen die koffie mij verdient had, kocht ik een klein sample brandertje aan en ging ik al spelenderwijs op zoek naar de perfecte branding. Dit bracht echter snel aan het licht hoe gemeen de koffie industrie vaak is, vastberaden om hier niet aan bij te dragen ging ik opzoek naar importeurs die zich verbinden aan een duurzame koffieketen. Eens ik deze gevonden had ging er een wereld voor me open, samen met mijn toekomstige klanten zou ik bouwen aan een positief koffie verhaal. 

Nu, een paar jaar later zijn we eindelijk vertrokken. 

Al sinds 2015 ben ik helemaal ondergedompeld in de koffiewereld. Mijn eerste jaren ervaring als Barista vormde een stevige basis en genoeg curiositeit om me te verdiepen in het product waar ik elke dag vol met passie aan de slag ging.

Hard werken dient te worden beloond. Dat maakte het des te moeilijker te vatten dat koffieboeren alsmaar vaker moeten stoppen met het telen van koffie omdat de prijs die ze krijgen voor hun product schandalig laag is. 

Dat moet anders kunnen, dacht ik, en al snel leerde ik specialty importeurs kennen. Importeurs die met dezelfde visie koffie aankopen, direct van de boer, om zo te verzekeren dat ze een correcte prijs krijgen. 

Maar wie wat extra krijgt, wil ook wat extra geven. De boeren belonen ons dan ook maar wat graag met de hoogste kwaliteit bonen, ieder jaar een grotere oogst en vertrouwen. 

De groene koffie die we importeren draagt dus niet alleen bij aan een economisch duurzame ontwikkeling, ze biedt de mogelijkheid aan de boeren om het product te blijven groeien waar ze het meest van houden. Het stelt ze in staat zich te wapenen tegen de dreiging van het veranderende klimaat en zich te focussen op de ecologische groei. 

Wanneer wij de koffie rechtstreeks ophalen in de haven van Antwerpen-Zeebrugge rest ons dan natuurlijk nog de belangrijkste taak. Het omtoveren van de groene koffie tot een perfect gebrande boon. Dit doen we op geheel ambachtelijke wijze in onze koffiebranderij in de Brugse binnenstad. Het ambachtelijke werk combineren we met de nieuwste technieken om een perfecte controle te hebben over het brandproces. Zo branden we elk van onze koffies op het behoud van zoveel mogelijk inheemse smaken en aroma’s. Eens onze boontjes gebrand zijn leveren we ze kraakvers aan onze klanten.

Onze koffie, geplant, geteeld en gebrand met liefde moet ook zo worden gedronken. Om dit te verzekeren leveren we naast koffie ook het juiste advies en ondersteuning aan onze klanten. We gaan samen op zoek naar de beste zetmethode en volgen bij elke bestelling op of de koffie nog tot zijn recht komt. Zo schrijven we samen met al onze klanten het perfecte koffie verhaal.